Wie zijn wij?

Welkom! We zijn blij dat je Little Onion hebt gevonden en meer wilt weten over wie hierachter zitten.

Wij zijn Marloes & Michel, de oprichters van Little Onion. Little Onion is ontstaan door een gezamenlijke liefhebberij, namelijk dagjes uit. Eens in de zoveel tijd nemen we een dagje vrij en gaan we samen een dierentuin bezoeken of gaan we een escape- of speurtocht doen. Op de terugweg zeiden we dan tegen elkaar: “Hoe vet zou het zijn als wij iets kunnen maken waar mensen een leuke dag mee kunnen hebben?” Dit werd op den duur zo vaak gezegd dat we er steeds serieuzer over begonnen te praten. Wat uiteindelijk resulteerde in een inschrijving bij het KvK. Het bestaan van Little Onion was een feit!

De naam Little Onion komt voort uit een hele vrije vertaling van uitje naar het Engels en dat is wat we graag willen verzorgen. Wij noemen onze uitjes dan ook graag Little Onions. In ons leven is het al een begrip geworden, we hopen natuurlijk dat heel Nederland straks spreekt over een Little Onion! 

Bij het ontwikkelen van de Little Onions staan we voor kwaliteit. Dat betekent voor ons dat we zelf naar de locatie gaan, indien nodig meerdere malen, om tot de beste puzzels te komen. Het is een product dat bedacht is om een buitenactiviteit te geven die echt is gericht op puzzelen; waarbij het draait om je hersenen gebruiken en een beetje ervaring misschien zelfs wel welkom is!
Aangezien we eerst willen zien in hoeverre de Little Onions een succes zijn, alvorens we heel Nederland gaan rondtoeren, hebben we ons nu gericht op Noord-Brabant. Mocht het een groot succes worden gaan we langzaam uitbreiden naar de andere provincies.

Voor de Little Onions hebben we gekozen voor meerdere varianten: download, thuisgestuurd of een special box. We zijn ons ervan bewust dat het heel makkelijk is voor spelers om één Little Onion te kopen en hier vervolgens de vriendengroep en familie van te voorzien. We hebben nagedacht over manieren om dit te voorkomen, maar uiteindelijk besloten om de spelers, ons materiaal en de prijzen te vertrouwen. We vinden het heel belangrijk dat er voor jullie de mogelijkheid is om direct een Little Onion te spelen als jullie dat zouden willen.

We hopen in de toekomst enorm veel Little Onions te mogen maken voor jullie!

 

Michel Ik zeg vaak ‘dat ik de wereld wil zien’. Als iemand vraagt waar mijn volgende reis heen gaat, dan fantaseer ik over landen ver van ons vandaan. Vulkanen, cultuur, middeleeuwse gebouwen, witte stranden, noem maar op. Tijdens mijn trips door Nederland kwam ik op bijzondere en mooie locaties, waar ik nog niet eerder was geweest. Ik kwam erachter dat Nederland vaak even mooi is! Deze ervaring wil ik graag met jullie delen. Met een Little Onion brengen wij jullie naar bijzondere en mooie locaties en worden jullie uitgedaagd door een leuke puzzel- en speurtocht! Hoe tof is dat?!

Marloes In 2017 is het voor mij allemaal echt begonnen. Na het spelen van enkele escape rooms was dit het jaar dat ik het escape-virus echt te pakken kreeg. Niet alleen voor escape rooms, maar voor alles wat te maken heeft met puzzelen. Op dit moment staat de teller op meer dan 200 gespeelde escape rooms, finalist voor het WK Escape Rooms in Sofia, een kast met meer dan 100 escapespellen en nog een gigantische wensenlijst waar geen einde aan lijkt te komen. Het zal geen verrassing zijn dat ik altijd heb gedroomd van een eigen escape room. Ik heb de stap nooit durven zetten en vind het nu te laat om in te stappen in deze wereld. Met Little Onion kan ik mijn creativiteit, ervaring en ideeën kwijt en mensen laten genieten van een leuk dagdeel-vullend uitje vol uitdagende puzzels. Ik hoop dat Little Onion de mensen blij gaat maken en wij verder kunnen gaan met het ontwikkelen van Little Onions.